PIŠKOTKI

V spletni trgovini DobraCena.si uporabljamo piškotke za pravilno delovanje spletne trgovine. Obiskovalcev ne spremljamo kot posameznikov, temveč povsem anonimno in tako skladno z veljavno zakonodajo varujemo njihovo zasebnost.

Kaj so piškotki?
Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Zakaj jih potrebujemo?
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja (na primer dodajanje izdelkov v košarico, plačilo, vpis naslova za dostavo naročila) ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

Piškotke uporabljamo prav tako za lastne analitske potrebe (število obiskov).

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?
Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletnega centra), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.

Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Spletna trgovina DobraCena.si za svoje nemoteno delovanje potrebuje piškotke. V primeru, da piškotkov ne dovolite, spletna trgovina ne bo delovala ali ne bo delovala pravilno, kar lahko privede do napačnega prikazovanja izdelkov, cen ali izračunov. Tega si ne želimo, saj bi s tem Vi, kot naša stranka, lahko dobili napačne oz. netočne informacije o naših izdelkih. V primeru, da piškotkov ne dovolite, Vas prosimo, da zaradi Vaše varnosti naše spletne trgovine ne uporabljate. Vse informacije o naših izdelkih kot tudi naročilo pa lahko uredite po telefonu 031 346 652.